Philips Led Verlichting Keuken  thumbnail

Philips Led Verlichting Keuken

Published Sep 27, 23
7 min read

De volgende eenheid is de lichtsterkte, uitgedrukt in Lux (lx). Deze lux staat voor de lichthoeveelheid per oppervlakte eenheid (bijvoorbeeld vierkante meter), ongeacht de hoeveelheid gebruikte lichtbronnen, de kleur van het licht of de structuur van het oppervlak waar het licht op schijnt. Dit zegt dus meer dan het aantal Lumen.

Candela is daarmee de hoeveelheid licht die door een lichtbron in een bepaalde richting wordt uitgezonden. Dit zijn ze in de Kwantum: Eerder had ik de Philips modellen gekocht bij de Praxis: En ook de Karwei heb ik natuurlijk niet over geslagen voor ons LED lampen vergelijk Maar is een spaarlamp nu niet beter dan een gloeilamp en ben ik daarmee niet ook al duurzaam bezig? Het antwoord is 2-ledig.

Nu het produceren en het inkopen van gloeilampen echt helemaal niet meer is toegestaan is het duidelijk: je moet wat anders kiezen als verlichting maar er was toch best wat goeds te zeggen over de gloeilamp: Het licht is echt het mooiste ook al wordt het verschil kleiner met LED De warmteproductie van een gloeilamp gaat in de winter niet verloren maar verwarmt de ruimte De gloeilamp is goedkoop en wordt vaak helemaal ‘op gebruikt’.

Onze woningen hadden volgens het onderzoek van de Rekenkamer 450 miljoen bolletjes verlichting op laten hangen. Eenentwintig procent hiervan was toen in 2013 een spaarlamp. Marc de Hond ging naar een lampenspecialist en rekende uit hoeveel energie je bespaarde met het gebruik van een spaarlamp. Hij kwam er achter dat de dure spaarlamp niet bestand is tegen veelvuldig kort gebruik.

Een jaar later vertelde Paul Turken in hetzelfde programma dat LED lampen relatief goedkoop zijn gezien de veel langere levensduur. Deze prijs is niet direct gekoppeld aan de fabrikage kosten maar is hoger dan een spaarlamp omdat de fabrikanten zo een deal neerleggen dat de rekende consument net een betere deal heeft aan een LED lamp dan aan een spaarlamp.

Een ledlamp kost tussen de €3 en €20. Met een goede energiemeter kun je het van he energieverbruik meten van je apparaten. En zo krijg je inzicht in je totale verbruik en waar je dus op kunt besparen. We gaan nu de eigenschappen van LED lampen doorlopen die belangrijk zijn bij de keuze voor de beste lamp.

Dit effect is gelukkig wel minder dan bij de spaarlamp maar bij de gloeilamp gaat dit nog het beste. Bij een spaarlamp of tl-buis kan het sowieso tot 50 seconden duren voordat de lamp de volledige lichtopbrengst geeft. De LED lampen hebben hiervoor, net als gloeilampen, minder dan een seconde nodig.

000 Kelvin = Middag zonlicht De kleurweergave index (CRI) is de maat van de kwaliteit van kleur op belichte objecten. De hoogste kleurweergave hebben gloeilampen, de kleurweergave hiervan is vrijwel 100 en die van LED is meer dan 80. Een spaarlamp heeft een lagere kleurweergave waardoor objecten er dof uitzien.

Het aantal schakelingen is het aantal keer aan en uit doen van de lamp zoals je dat thuis ook doet. Een LED lamp kan goed tegen snel in- en uitschakelen. Dit aantal mogelijke schakelingen voordat de lamp stukgaat van zo’n LED lamp is dus erg hoog; zo geeft Philips voor de meeste LED lampen 50.

Natuurlijk heeft dit een invloed op de levensduur van de lamp naast het aantal branduren. Vaak worden de opgegeven schakelingen niet gehaald zoals bij iedere lamp maar de merken scoren hier beter. De meeste mensen willen wel zuinige LED’s maar zijn bang voor te wit of blauw licht. Het moet echt dezelfde lichtkleur (in Kelvin) krijgen en het liefst ook op de andere lampen in huis lijken.

LED lampen zijn dus inmiddels gewoon in dimbare uitvoering te koop. En deze zijn dan dimbaar met de normale traditionele dimmer waar ook de oude (gloei) lampen in zaten. De stralingshoek is hoek van de breedste lichtbanen die van een lamp op een oppervlakte schijnen. Een gloeilamp is 360° en een LED lamp was dat vroeger nog niet.

Tegenwoordig zijn er volop van deze lampen te koop met een stralingshoek van 360°. De levensduur van LED lampen is door de consumentenbond getest en zij gaan tot 5. 000 uur en heel soms 10. 000 of 15. 000 uur en daarin overleefden de meeste LED lampen de test maar niet allemaal.

000 branduren niet haalt maar dit zijn resultaten van 2013. Zij testen niet langer omdat het praktisch lastig wordt want dat zijn veel uren. De lampen waarvan wij naar aanleiding van hun test zeggen dat ze nog doen, gaven na die hoeveelheid branduren nog minimaal 80% van het licht van uit het begin.

Opvallend is dat goedkope LED lampen van Kruidvat, onbekende merken de beloofde levensduur voor de helft niet halen en dit is ook nog eens onberekenbaar. Dat wil zeggen dat de ene hem wel haalt en een andere juist totaal niet. Bij de A merk lampen zoals Philips zijn de resultaten aanmerkelijk beter.

Het aantal schakelingen heeft hier ook invloed op en het blijkt dat de echte merken het weer beter doen. Onbekende merken halen ook bijna nooit de beloofde lichtopbrengst. Het kopen van iets nieuws voor je huis is natuurlijk altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is.

Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om het aan te pakken, direct de keuken in te gaan voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de inhoud te bewonderen. Lang duurt dat niet en na wat gepriegel met het openmaken van het doosje (netjes uitpakken en de verpakking heel laten) kan ik mijn nieuwe aankoop eindelijk aanschouwen ;-).

De prijzen van LED online zijn veel lager dan in de winkel! Vind de beste deal Wil je direct de mooie Ledlampen aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het Ledlampen pakketje lekker makkelijk bezorgd! Betrouwbaar kopen Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk.

Ter vergelijk: een gloeilamp levert ongeveer tien lumen licht op per watt. Let daarom bij led-lampen extra op de hoeveelheid lumen en het wattage. Beide staan meestal aangegeven op de verpakking. Door te kijken naar de lichtopbrengst kun je diverse lampen wel met elkaar vergelijken. Je kunt voor elke lamp bepalen hoeveel licht de lamp per seconden uitzendt, dat meten we in lumen.

Dat geeft aan hoeveel energie (in de vorm van elektriciteit) de lamp per seconde gebruikt. Aangezien zo’n lamp zijn elektriciteit meestal erg efficiënt omzet in licht, heeft die per seconde veel minder energie nodig dan een gloeilamp, om dezelfde hoeveelheid licht te maken. Daarom is het aantal watt van een lamp niet handig om verschillende soorten lampen mee te vergelijken.

De ene maatregel is wat meer ingeburgerd dan de andere maar allen besparen ze op de maandelijkse lasten. Externe bronnen: Bekijk de LED lamp aanbiedingen Misschien ben je ook geïnteresseerd in:.

We hebben tal van opties voor ledlampen waarmee jij je eigen stijl kan tonen. Kies ronde lampen in wit opaal of ga voor elegante kaarslampen. Ontdek diverse opties met de stijlvolle look van met de mond geblazen glas voor de woonkamer, de keuken of de thuiswerkplek, gecombineerd met prachtige materialen die doen denken aan moderne Scandinavische interieurs.

Wat dacht je van ledspots die doen denken aan discobollen of GU10-lampen die sterk lijken op een traditionele spot. Beide zijn geschikt voor inbouwverlichting in om het even welke ruimte. Wil je de stemming en sfeer in een ruimte makkelijk aanpassen aan elke gelegenheid? Gebruik dan dimbare ledlampen. Hoe sterker je slimme dimbare lampen dimt, hoe warmer het licht wordt zodat je makkelijk een zachte en knusse gloed krijgt.

Laten we het even hebben over lumen, de lichtsterkte die je van een ledlamp kan verwachten. Voor taakverlichting in de badkamer of de keuken ga je best voor een hogere lichtsterkte (250 - 450 lumen), bijvoorbeeld met IKEA globe opaalwit of witte kaarslampen. Voor inbouwverlichting en hoge plafonds gebruik je best daglichtlampen, die hebben een lichtsterkte van 400 - 600 lumen.

Latest Posts

Buitenverlichting Armaturen

Published Sep 30, 23
7 min read

Philips Led Verlichting Keuken

Published Sep 27, 23
7 min read

Bestel Je Led-lamp Of Andere Lichtbron ...

Published Sep 27, 23
7 min read