Bestel Je Led-lamp Of Andere Lichtbron ...  thumbnail

Bestel Je Led-lamp Of Andere Lichtbron ...

Published Sep 27, 23
7 min read

Dit werkt een beetje hetzelfde als een accu, alleen de kracht die de accu heeft zal veel groter zijn. De accu is de meest krachtige optie. De tijd die de lamp kan schijnen is best lang. Ook kun je bij een fietslamp op accu vaak verwachten dat deze een indicatie kan geven hoelang hij nog meegaat.

We kennen natuurlijk allemaal de lamp die aangedreven wordt door een dynamo. Maar deze zie je tegenwoordig bar weinig. Wel heeft bijvoorbeeld Shimano de mogelijkheid om in een wiel van hen een dynamo te bouwen die dus zorgt voor de opwekking van stroom voor jouw fietslamp. De energie die wordt opgevangen, wordt opgeslagen in een accu.

Mocht je een lamp op zonne-energie (willen) hebben, houd er dan wel rekening mee dat deze nog niet zo lang meegaan als een lamp op bijvoorbeeld een batterij. Dit geldt niet voor alle lampen op zonne-energie, maar de lampen waar het niet voor geldt zijn vaak een stuk duurder. De ontwikkeling van de fietslamp op zonne-energie is eigenlijk nog niet ver genoeg.

Er wordt al jarenlang goede en zeer krachtige fietsverlichting gemaakt. De prijzen liggen tussen de €50,- en de €80,-. Daarmee zijn ze niet goedkoop, maar voor deze prijs haal je wel topkwaliteit. Het merk wordt ook heel goed beoordeeld. Hiernaast zie je mtb-ers vaak met reflectie fietsen in de schemer over de weg als ze uit de bossen naar huis fietsen.

Een modieuze lamp als Sigma Sport Mono set is prima om op te vallen in het stadsverkeer, maar op onverlichte wegen en bospaden is een wat doeltreffender middel een vereiste. De Lezyne Macro Drive 1300 XXL, één van de lampen met de hoogste lichtopbrengst, produceert op de maximale stand 1300 lumen, waarbij de gehele omgeving goed verlicht wordt.

Een grote hoeveelheid licht betekent niet automatisch dat het ook gefocust licht is. Bij aanschaf van een lamp is het dus altijd goed om te testen hoe het schijnt en of dat overeenkomt met wat je van het materiaal verwacht. Zo zijn er bijvoorbeeld modellen die een type lens hebben die een recht schijnsel hebben, maar ook bijvoorbeeld een waaiervormig licht geven, wat het pad voor je breder verlicht.

In onze podcast beluister je tips over wielrennen en dit onderwerp. Hardlopen 33 Fietsen 😉 HRDLPN 10:00 Hardlopen 82 Hardlopen En Fiets, Hoe Combineren? HRDLPN 06:13 Je hebt vele merken die fietsverlichting verkopen, zoals het hier bovengenoemde MTB, Garmin AXA. Voordat je een fietslicht koopt moet je jezelf afvragen: wat is mijn behoefte? Kom je met schemering thuis, dan is het niet nodig om een hele dure lamp te kopen, maar fiets je echt in het donker, dan is het heel fijn om een felle lamp op je fiets te hebben.

Maak hierin je eigen afweging. Je wilt natuurlijk, omdat je hard gaat op je racefiets, goede led verlichting hebben om ver te kunnen kijken. De beste kleine led verlichting voor je racefiets is oplaadbaar, klein, mooi en geeft minimaal een paar uur voldoende licht om ook echt ver weg het asfalt te kunnen zien.

Zo zijn er veel verschillende modellen, merken, prijsklassen, en ook de lichtsterkte kan flink verschillen. De Lezyne verlichting is mooi maar prijzig. Ze worden ook veel gebruikt door fanatieke buitensporters. Hiermee zie je wel echt superveel. De Lezyne fietslampen zijn de absolute top bij fietsverlichting maar hebben een slechtere prijs-/ kwaliteitsverhouding dan BBB, Shimano en andere fietslampen.

Want de extreem hoge kwaliteit en fantastische lichtopbrengst zorgen ervoor dat jij ook nooit meer wat anders wilt! Ondanks dat het donker is, valt er plots enorm veel te zien bij je tochten. De mooie kleine sterke lampen zorgen voor een dusdanige lichtbundel dat je je tegenliggers echt niet moet willen verblinden.

Het oog wil tenslotte ook wat! Wie wat hogere eisen stelt en meer geld wil uitgeven kan voor €79,95 uitkomen op bijvoorbeeld de Sigma Sport Sportster verlichtingsset of de Lezyne Micro Drive 500 XL. Vergeleken met de eerder genoemde modellen hebben deze sets een hogere maximale lichtsterkte, verschillende lichtstanden, zit er in plaats van een rubberen mounting strap een kunststof bevestigingsclip aan en gaat de accu wat langer mee.

Deze komt voor een adviesprijs van €149,99 met extra snufjes als een achterlicht dat zijn felheid automatisch aanpast aan de hoeveel daglicht er is. Ook is de lichtsterkte zo krachtig dat het in de meeste situaties niet nodig zal zijn het volle vermogen te gebruiken, wat dan weer gunstig is voor het aantal uren dat de accu het volhoudt zonder te hoeven worden opgeladen.

Alle merken en sets hebben goede achterlichten die van veraf waarneembaar zijn. Een aandachtspunt is wel dat de kleine, smalle achterlichten, die meestal niet breder zijn dan de zadelpen, vaak een accu hebben met minder capaciteit dan de koplamp en dus sneller leegraken. De luxere modellen hebben soms een sensor die de lamp automatisch op spaarstand zet zo gauw de accu leeg begint te raken, zodat er nog voldoende tijd is om thuis te komen zonder een vergroot risico op ongelukken onderweg, of dat oom agent je op de bon slingert.

Dit is een knipperstand, op het maximale vermogen, die ervoor zorgt dat je overdag nog beter te zien bent en in theorie daardoor ook veiliger. Echter, in Nederland mag je deze verlichting niet voeren op de openbare weg (knipperende fietsverlichting is verboden). Vooralsnog zeker het proberen waard als je op vakantie bent.

Het kopen van zoiets nieuws voor je hobby is altijd leuk. Zelf kan ik echt uitkijken naar de postbode als het pakketje er nog niet is. Ik weet inmiddels hoe laat hij voor de deur staat. Dan zorg ik echt wel dat ik er ben om hem aan te pakken, direct naar de keuken te lopen voor een vlijmscherp mes, de doos open te trekken en de verpakking te bewonderen.

Zo'n lamp hoeft niet veel te kosten en niet veel te wegen! Vind de beste deal Wil je direct de mooie LED fietsverlichting aanbiedingen zien en geen deal missen? Bekijk hier snel en simpel alle actuele sales op een rij ► Dat scheelt je tijd en dan wordt het LED fietsverlichting pakketje lekker makkelijk bezorgd! Betrouwbaar kopen Bij het online kopen is betrouwbaarheid, snelheid en uiteraard de beste prijs belangrijk.

Fietsverlichting is verplicht tussen zonsondergang en zonsopgang Fietsverlichting is verplicht tussen zonsondergang en zonsopgang Je telefoon continu gebruiken als voorlamp wordt in de praktijk vaak toegestaan door de politie Fietsverlichting is ook verplicht bij slecht zicht buiten die tijden Je voorlamp moet wit of geel van kleur zijn. Dit doen steeds meer mensen fout.

(Dus niet achter een mandje of tas) Je mag maximaal 1 voorlamp en 1 achterlamp. Geen andere lampen zij toegestaan Heb je een aanhangertje of fietskar? Ook die moet dan een lampje achterop krijgen Je fietsverlichting mag andere weggebruikers niet hinderen Je fietsverlichting hoeft niet te branden als je stilstaat, maar het mag wel en doordat het extra veilig is adviseren we het wel In ons land vallen de regels dus best mee.

Steeds meer fabrikanten hebben 1 of meerdere lampen die aan die Duitse normen voor fietsverlichting voldoen, zie onder Naast fietsverlichting moet je ook reflectoren hebben op je pedalen (oranje), wielen of randen van je band (wit) en achterop (rood) Meer technische info De technische eisen voor lampjes op de fiets worden gegeven door stvzo.

Dus het is soms goed naar de 'kenners' te kijken. Een CE keurmerk is er wel maar bijvoorbeeld de UCI schrijft geen voorwaarden voor over de kwaliteit van de fietsverlichting. Gebruik goede onderdelen van b. v. en bekijk meer technische info van fabrikanten van goede materialen voor op de fiets (zie Wikipedia en de keurmerken voor materialen van de overheid.

Sinds de opkomst van de ledlamp zijn in de meeste huishoudens in razend tempo alle gloeilampen en spaarlampen vervangen door led. Dat scheelt een hoop energie en geeft prima licht. Maar bij ons thuis bleven de halogeenlampen nog hangen. Die lagen nog gewoon in de winkel terwijl een led-variant met twee pinnetjes leek te ontbreken.

Latest Posts

Buitenverlichting Armaturen

Published Sep 30, 23
7 min read

Philips Led Verlichting Keuken

Published Sep 27, 23
7 min read

Bestel Je Led-lamp Of Andere Lichtbron ...

Published Sep 27, 23
7 min read